Haal de lente in huis met deze tips!

Het is officieel, de lente is begonnen! De zon begint te schijnen, de vogeltjes te fluiten en de bloemen te bloeien. We zijn er klaar voor om de winter achter ons te laten. Hoog tijd om ons interieur wat op te frissen en de lente binnen te halen. Maar hoe doen we dat?

 

Tip 1: Lentekleuren

Eerst en vooral gaan we kijken naar de nieuwe lentekleuren van 2017. Ik heb voor jullie de lentekleuren van Pantone op een rijtje gezet.

pantone, lente, kleuren

Door een muur of een meubelstuk een nieuwe laag verf te geven, creΓ«ren we al snel een nieuwe frisse look. Ook door het toevoegen van een of meerdere meubelstukken voelt ons interieur weer aan als nieuw.

pantone, lente, kleuren, meubels

 

Tip 2: Decoratie

Natuurlijk heeft niet iedereen zin om te beginnen schilderen of grote aankopen te doen. Gelukkig is dit ook helemaal niet nodig! We kunnen ook met de lentekleuren gaan spelen in onze decoratie. Fleurige beelden, vazen en kaarsen maken onze woonkamer meteen vrolijker. Ook foto’s, schilderijen en canvassen kunnen het geheel opfleuren. Of wat dacht je van een lamp? Je hoort het al, hier kunnen we veel kanten mee op.

lente, kleuren, decoratie, schilderij, canvas, kaarsen, vazen, lamp

 

Tip 3: Groen

Wat zeker niet mag ontbreken is een stukje natuur in huis. Hier hebben we ook heel veel mogelijkheden. Planten, cactussen, bloemen, bloembollen, takken, noem maar op. Ze ogen niet alleen mooi, maar ruiken nog lekker ook. Twee vliegen in een klap!

lente, planten, bloemen, bloembollen, takken, cactussen

 

Tip 4: Textiel

Die dikke winterstoffen mogen terug de kast in. Tijd voor lichte stoffen in vrolijke kleuren en leuke patronen. Door het combineren van kleuren en patronen creΓ«ren we een opgewekt geheel.

lente, kussens, tapijt, deken, tafellaken, gordijn

 

Tip 5: Tafelen

Maak het vreugdevol aan tafel door glazen en borden te gebruiken in frisse kleuren en patronen. Ook fleurige placemats en servetten brengen de sfeer erin.

lente, tafel, borden, tassen, glazen, dienblad, servetten, placemats

 

Met deze tips maken we ons interieur snel en eenvoudig lenteklaar. Hebben jullie zelf nog andere ideetjes? Laat ze gerust achter in de comments πŸ™‚

Liefs,
Kyra

4 thoughts on “Haal de lente in huis met deze tips!

Comments are closed.