5 Tips voor een productieve werkplek

Steeds meer mensen werken tegenwoordig van thuis uit. Maar hoe creëer je nu een geschikte werkplek? In de eerste plaats wordt de werkplek best voorzien in een rustige ruimte waar ongestoord gewerkt kan worden. Uiteraard is het ook belangrijk een goed bureau en een goede bureaustoel te kiezen. Daarnaast kan je nog rekening houden met de volgende tips:

Tip 1: Licht

Voldoende licht is essentieel voor een productieve werkplek! Zorg dat je bureau dicht in de buurt staat van een raam om zo optimaal te genieten van natuurlijk daglicht. Let wel op dat je het scherm goed positioneert om weerkaatsing te vermijden. Daglicht is dikwijls niet genoeg, plaats daarom nog een (aantal) kleine lichtbron(nen).

productief, werkplek, lichtBeeld: Avenue Lifestyle

productieve, werkplek, lichtBeeld: Mad Bolig

Tip 2: Kleurgebruik

Wist je dat de kleuren blauw, rood, geel en wit een verhoogde concentratie genereren? Persoonlijk zou ik nu niet gaan overdrijven met het toepassen van deze kleuren. Ik ben eerder voorstander van zachte kleurnuances.

productieve, werkplek, kleurgebruikBeeld: Behance

productieve, werkplek, kleurgebruikBeeld: Western Living

Tip 3: Opbergruimte

Werken gaat het beste op een opgeruimde plek. Daarom is het belangrijk om voldoende opbergruimte te voorzien. Dit kan in de vorm van kasten, rekken, dozen, enz. Zolang je maar een systeem vindt dat voor jezelf efficiënt werkt.

productieve, werkplaats, opbergruimteBeeld: Ikea

productieve, werkplaats, opbergruimteBeeld: Earnest Home Co

productieve, werkplaats, opbergruimteBeeld: Klikk

Tip 4: Inspiratie

Wakker je creativiteit aan door een inspiratiebord of –muur te maken. Er zijn heel wat originele manieren om dit te doen, het is maar wat je zelf het leukste vindt! Hang er foto’s aan, quotes, memo’s, schetsen, …

productieve, werkplek, inspiratieBeeld: Pantone

productieve, werkplek, inspiratieBeeld: Craft-O-Maniac

productieve, werkplek, inspiratieBeeld: Alvhem

Tip 5: Groen

Planten, planten, planten! Ze zorgen voor een gezondere lucht, minder stress, minder depressies, hogere concentratie. Bovendien staan ze nog mooi ook. Je zou ze voor minder toevoegen aan je werkplek!

productieve, werkplek, plantenBeeld: Stek

productieve, werkplek, plantenBeeld: Wooninspiratie

productieve, werkplek, plantenBeeld: Laurel & Wolf

Meer inspiratie kan je vinden op mijn pinterest account.

Veel liefs,
Kyra