Badkamerinspiratie: Meubels, materiaalgebruik en verlichting

De badkamer, het plekje in huis waar we ons kunnen ontspannen en de ruimte die noodzakelijk is voor onze dagelijkse hygiëne. Ben je aan het (ver)bouwen of heb je plannen voor een nieuwe badkamer? Of wil je gewoon even wegdromen? Dan vind je hier alvast je nodige dosis badkamerinspiratie.

Badkamerinspiratie: Materiaalgebruik

In de materiaalkeuze kan je heel wat kanten opgaan. Bij een badkamer denken we dikwijls aan de standaard witte tegels, maar er zijn zoveel alternatieven. Tegels zijn er in een waaier aan kleuren, texturen, vormen en legpatronen. Vaak wordt er gekozen voor lichte tinten in de badkamer, maar de beelden hieronder bewijzen dat een donkere badkamer minstens even mooi staat. Hout(look) en marmer(look) zorgen voor een luxueuzere uitstraling.

Badkamerinspiratie: Meubels

Badkamermeubels zijn er in veel verschillende vormgevingen. In de hedendaagse badkamer zien we voornamelijk hangmeubels met inbouw- of opbouwwastafels. Ook de inloopdouche is tegenwoordig niet meer weg te denken. En het bad wordt terug gezien als een vrijstaand volume in de badkamer.

Badkamerinspiratie: Verlichting

Wandarmaturen, hanglampen, plafondverlichting, indirecte verlichting, … Het kan allemaal! Natuurlijke verlichting is een mooi pluspunt, helaas hebben veel badkamers (vaak in appartementen) geen raam. De manier waarop je je badkamer verlicht bepaald de sfeer in deze ruimte.

 

badkamerinspiratieBeeld: Figr Architects

badkamerinspiratieBeeld: Mmad Architecture

badkamerinspiratieBeeld: Handyfloor

badkamerinspiratieBeeld: Home designing

badkamerinspiratieBeeld: Futurist Architecture

badkamerinspiratieBeeld: Archiproducts

badkamerinspiratieBeeld: Roomed

badkamerinspiratieBeeld: Inrichting-huis

badkamerinspiratieBeeld: Designstuff Group

Op dit pinterestbord vind je nog meer beelden.

Veel liefs,
Kyra