Maak je interieur herfstklaar met deze interieurtips

Inmiddels is de herfst alweer begonnen! Het wordt iets frisser buiten, de natuur begint te verkleuren en de blaadjes vallen binnenkort van de bomen. Ik vind het prachtig om deze overgang te zien! Vooral in deze periode, wanneer er nog maar kleine delen beginnen te verkleuren waardoor er een mooi palet van herfstkleuren ontstaat. Alleen jammer dat het ook weer meer zal regenen… Gelukkig kunnen we ons altijd terugtrekken in onze woning. Hoogtijd om ons interieur weer om te gooien en herfstklaar te maken. Met deze tips help ik jou alvast op de goede weg:

Tip 1: Integreer deze kleurtrends

Deze kleuren zijn door Pantone uitgeroepen tot de top 10 herfstkleuren. We zien zowel rode, groene, blauwe als bruine tinten wat maakt dat er voor iedereen wel wat wils is. Ik ben blij niet alleen donkere kleuren te zien, maar ook frisse lichte kleuren! Je hoeft natuurlijk niet direct te beginnen schilderen, een paar accessoires in deze kleuren doen ook al wonderen. Kunnen je muren toch een nieuw laagje verf gebruiken? Dan zou ik persoonlijk gaan voor een accentmuur. Als je iets anders wilt dan de standaard accentmuur, dan kan je dit blogbericht nog eens bekijken voor wat meer inspiratie.

Tip 2: Ga voor zachte texturen

Wat is er zaliger dan ’s avonds na een lange werkdag in de zetel te kruipen om even tot rust te komen? En nu de temperaturen beginnen te dalen doen we dat natuurlijk nog liever met een lekker warm dekentje. Ga dit najaar voor zachte texturen zoals wol en fluweel om het extra gezellig te maken.

Tip 3: Plaats veel kaarsen

Met kaarsen breng je er helemaal de sfeer in. Ze zijn er in alle maten, vormen, kleuren en geuren. Ze zorgen niet enkel voor een intiemere sfeer, ze kunnen ook nog eens de kamer heerlijk laten ruiken. De geur van pumpkin spice of kaneel brengt mij volledig in herfststemming.

Tip 4: Kies voor kleurrijke bloemen

Breng wat extra kleur in huis met een mooi boeket bloemen. Typische herfstbloemen zijn Chrysanten, de bouvardia, de hortensia en de crocosmia. Kies voor de natuurlijke herfstkleuren geel, oranje en rood.

Tip 5: Voeg herfstdecoratie toe

Nog wat extra herfstdecoratie en je interieur is herfstklaar! Wees origineel met takken, dennenappels en pompoenen om de herfst letterlijk in huis te halen. Verder past houten woondecoratie ook volledig in het herfstthema.

Zo tover ik mijn interieur om tot een gezellig plekje om te vertoeven tijdens de herfst. Ik ben natuurlijk ook wel benieuwd naar wat jij doet om je interieur klaar te stomen voor de herfst. Wat is jouw ultieme tip?

Veel liefs,
Kyra