Een slaapkamer met een verrassend kleurenpalet

Welke kleuren hebben jouw slaapkamermuren? De antwoorden hierop zullen heel uiteenlopend zijn, maar had je al gedacht aan deze kleurencombinatie?

Toch wordt er vaak gekozen voor licht getinte of witte muren in de slaapkamer. Ik ben er zelf ook schuldig aan, of toch half dan. Momenteel zijn mijn slaapkamermuren wit en donkergrijs, best wel saai he. Daarom ging ik op zoek naar een evenwichtig kleurenpalet.

Donkerblauw

De kleur blauw wordt in verband gebracht met rust, kalmte en sereniteit. Het zou ook een gevoel opwekken van veiligheid en vertrouwen. Dat lijken mij de perfecte eigenschappen waaraan een slaapkamer moet voldoen. Je wilt er immers iedere avond in vrede aan je nachtrust beginnen.

Roze

Roze staat dan weer voor liefde, passie en zorg. Daarnaast wordt de kleur geassocieerd met een gevoel van comfort, rust, positiviteit en vertrouwen. Wat willen we nog meer?

A match made in heaven?

Ik zeg ja! De twee kleuren vormen samen een evenwichtig palet en slagen er tegelijkertijd in om toch nog een zekere spanning te creΓ«ren en boeiend te blijven.

Tip

Een slaapkamer met donkere muren combineer je best met meubels en accessoires in zachte kleuren. Met hout en lichtgrijze accenten doe je nooit iets verkeerd.

Β 

Word jij warm van dit kleurenpalet? Of vind je dit net iets te gewaagd? Als jij je slaapkamer opnieuw zou mogen inrichten, voor welke kleuren zou je dan gaan? Ik lees het graag in de reacties.

Liefs,
Kyra

2 thoughts on “Een slaapkamer met een verrassend kleurenpalet

Comments are closed.