Origineel decoreren met wandplanken

Kale muren, niet iedereen is er een voorstander van. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je muren aan te kleden. Naast decoratie is ook het gebruik van wandplanken hier een ideale manier voor. En wel om deze redenen:

Wandplanken zijn functioneel

Een legplank kan heel praktisch zijn als je items wilt opbergen die je ook graag in het zicht wilt hebben. In een woonkamer of slaapkamer denk ik dan vooral aan boeken of tijdschriften. In een keuken kan je je mooiste tassen of voorraadpotten op de planken plaatsen. Zelfs in de badkamer kunnen ze handig zijn voor producten, handdoekjes enz.

Wandplanken zijn stijlvol

Naast het functionele kunnen ze ook een esthetische meerwaarde hebben. Kies voor een vormgeving die mooi aansluit bij je verdere inrichting en gebruik de wandplanken als tentoonstellingsruimte voor kunstobjecten of decoratie zoals kaarsen, vazen en fotolijsten. Je kan er zoveel kanten mee uitgaan!

Wandplanken zijn ruimtebesparend

Daarbij komt dan nog dat ze heel weinig ruimte in beslag nemen aangezien ze tegen de muren hangen. Hang ze boven je keukenblad, lage kasten of je bed. Het kan allemaal. Ook een aantal wandplanken boven elkaar geven een leuk resultaat.

Wandplanken hebben verschillende vormgevingen

Wandplanken zijn er in veel verschillende materialen en vormen. Hierdoor komen ze wel in iedere woonstijl tot hun recht. Zoals je hieronder wel kan zien, gaat mijn voorkeur naar houten wandplanken. Metalen ‘planken’ zijn ideaal als je een strakke, minimalistische vormgeving beoogt. En heb je al stilgestaan bij het ophangsysteem? Je kan ervoor kiezen om het systeem volledig weg te werken voor een zwevend effect, maar ook een zichtbaar ophangsysteem heeft zo zijn charmes. Mijn favoriet is de houten legplank met lichte lederen banden: een eenvoudige, pure en eerlijke vormgeving.

Inspiratiebeelden

wandplanken

Beeld: &SUUS

wandplanken

Beeld: Apartment Therapy

wandplanken

Beeld: Vt Wonen

wandplanken

Beeld: Dwell

wandplanken

Beeld: ByAnouk

wandplanken

Beeld: Pinterest

wandplanken

Beeld: The Design Chaser

wandplanken

Beeld: The Design Chaser

 

Dit is natuurlijk een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Zou jij ook voor een houten wandplank gaan? Zo niet, voor welk materiaal zou je dan wel kiezen? En waar zou jij graag een wandplank aan de muur hebben hangen? Reageren kan in de comments.

PS: Vind je dit een nuttige post? Delen op social media kan altijd via de ‘share buttons’ hieronder. Je zou me er een groot plezier mee doen!

Liefs,
Kyra