ronde spiegel kopen

Spiegel kopen? De mooiste ronde spiegels voor je interieur

Ga je een nieuwe spiegel kopen? Ga dan voor een ronde spiegel! Deze trend blijft maar doorgaan en mag daarom zeker niet ontbreken in je interieur! In deze blogpost geef ik de pluspunten van spiegels. Ook heb ik voor jou wat inspiratiebeelden op een rijtje gezet én de mooiste exemplaren uitgekozen.

Waarom een spiegel in je interieur?

Spiegel pluspunt 1: Eyecatcher

Omdat spiegels natuurlijk heel leuk staan in een interieur! Een mooie spiegel past in zowat iedere ruimte van het huis: de inkomhal, de gang, de woonkamer, de slaapkamer, de badkamer, het kleinste kamertje. Je hebt ze ook in allerlei vormen, formaten en designs. Waarom dan juist een ronde spiegel? Ronde vormen doorbreken de rechte lijnen in een ruimte en creëren zo een mooie balans. Een mooie ronde spiegel kan een leuke eyecatcher zijn in je interieur. Hang of plaats een extra groot exemplaar om een statement te maken.

Spiegel pluspunt 2: Optische illusie

Omdat spiegels een ruimte optisch groter kunnen laten lijken. Plaats je spiegel op een strategische plek en je ervaart de kamer groter. Hang bijvoorbeeld een spiegel op de korte wand op het einde van de gang en de gang zal langer lijken. Dit werkt niet alleen in de lengte, maar ook in de hoogte als je een grote spiegel hangt. Een spiegel zorgt ook voor meer dieptewerking in de ruimte.

Spiegel pluspunt 3: Meer licht

Omdat spiegels er voor zorgen dat je interieur lichter overkomt. Dit heeft te maken met de reflectie van de spiegel. Het meeste effect bereik je door de spiegel tegenover een raam te hangen of door ervoor te zorgen dat de spiegel het licht van een andere lichtbron opvangt. Ook lichte muren vergroten dit effect.

Spiegel  kopen? Inspiratie voor ronde spiegels

mooie ronde spiegel inspiratie

Beeld: These four walls blog

mooie ronde spiegel inspiratie

Beeld: Coco Lapine

mooie ronde spiegel inspiratie

Beeld: kapitomullerinterior

mooie ronde spiegel inspiratie

Beeld: My world apart

mooie ronde spiegel inspiratie

Beeld: The white company

mooie ronde spiegel inspiratie

Beeld: VK

mooie ronde spiegel inspiratie

Beeld: Giera design

mooie ronde spiegel inspiratie

Beeld: Dan Hocking

Spiegel kopen? De mooiste ronde spiegels vind je hier

mooie ronde spiegel kopen mooie ronde spiegel kopen mooie ronde spiegel kopen mooie ronde spiegel kopenmooie ronde spiegel kopen mooie ronde spiegel kopen mooie ronde spiegel kopen mooie ronde spiegel kopen mooie ronde spiegel kopen

1. Morres / 2-5. Vt Wonen / 6-8. Mister Design / 9. Vt Wonen

Liefs,
Kyra