Dierenhuiden in je woonkamer voor de finishing touch

Dierenhuiden, heb jij er al in je interieur? Door het gebruik van natuurlijke materialen in je wooninrichting creëer je een evenwichtige en duurzame omgeving. Je ziet dit vooral terug in Scandinavisch geïnspireerde interieurs. Een mooie dierenvacht past daar perfect in het plaatje. Een dierenhuid zorgt voor extra elegantie, warmte, gezelligheid en jawel, die finishing touch. En met de winter in aantocht kunnen we dat wel gebruiken!

Dierenhuiden: Het ethische aspect

Het woord dierenhuid heeft vaak een negatieve bijklank. En ik ga eerlijk zijn, ik was hier eerst ook niet voor te vinden. Zo dacht ik ook aan gruwelijke praktijken waar ik als dierenvriend niet mee kon leven. Daarom is het zo belangrijk dat we bij het kiezen van een dierenhuid of -vacht goed nagaan waar deze vandaan komt. Er zijn handelaars die er om bekend staan enkel samen te werken met herders en looiers die kunnen garanderen dat de dieren een mooi leven hebben gehad. Herdersfield is hier een voorbeeld van, je kan er meer over lezen in het artikel over de Vt Wonen & Design beurs.

Dierenhuiden: Schapenvachten en koeienhuiden

In de interieurwereld zijn schapenvachten en koeienhuiden het populairste. Hoewel nu ook rendieren- en geitenhuiden hun opmars maken. Zoals je vast al weet hebben koeien en geiten een kortharige vacht terwijl schapen en rendieren een langharige vacht hebben. Een tweede kenmerk is natuurlijk de grootte van de vacht. Wat ik heel mooi vind, is dat iedere huid of vacht uniek is. Je zal geen twee exemplaren vinden met een identiek patroon en met dezelfde kleuren.

Persoonlijk vind ik koeienhuiden het mooiste in het interieur als vloerkleed. Door hun grootte zijn ze erg aanwezig en laden ze de ruimte op. Schapenvacht vind ik dan weer ideaal als plaid op de bank of op een stoel. Ze zijn lekker zacht en warm, perfect om de koude winter te trotseren!

Ben je nog niet overtuigd? Hieronder heb ik mooie interieurbeelden bij elkaar gezocht die jou vast kunnen overhalen. Zo kan je ook nog wat inspiratie opdoen voor jouw woonkamer.

Inspiratie: Dierenhuiden in je woonkamer

dierenhuiden-plaid-vloerkleed-woonkamer

Beeld: The Design Chaser

dierenhuiden-plaid-vloerkleed-woonkamer

Beeld: Thouswell

dierenhuiden-plaid-woonkamer

Beeld: Poppy Talk

dierenhuiden-plaid-woonkamer

Beeld: Coco Lapine

dierenhuiden-plaid-woonkamer

Beeld: Nina Holst

dierenhuiden-vloerkleed-woonkamer

Beeld: Stylizimo

dierenhuiden-vloerkleed-woonkamer

Beeld: Daniella Witte

Ben jij een voorstander van dierenhuiden? Hoe zou jij ze toevoegen aan je interieur?

Liefs,
Kyra