Aankondiging: Er is verandering op komst!

Ooooh God, klaar voor een lange blogpost? Zoals je in de titel kunnen lezen, staat er verandering op het programma. Er komen spannende weken voor mij aan en deze wil ik graag met jou delen. Maar eerst… wil ik je de kans geven om mij beter te leren kennen. Waar kom ik vandaan en waar wil ik naartoe? Neem een tas thee of koffie (of een glas wijn, nog beter) en maak het je gemakkelijk.

Een bewogen jaar!

Wat is het voor mij een interessant jaar geweest!

In februari… Kreeg ik het in mijn hoofd om een interieurblog te starten. Ik zat in mijn laatste masterjaar van de opleiding architectuur en ik vond het jammer dat de focus op het interieur was weggevallen. (In 2013 ben ik afgestudeerd als interieurarchitect en aansluitend ben ik de opleiding architectuur begonnen.) Een interieurblog leek mij ideaal om mijn passie voor interieurvormgeving terug aan te wakkeren. Daarnaast wou ik ook anderen inspireren.

In maart… Konden jullie mijn allereerste blogpost lezen. De weken daarvoor waren best wel frustrerend. Ik wist niets van bloggen of van websites. En omdat ik alles zelf wou doen, is er heel veel tijd, onderzoek en werk in gekropen. Maar het was allemaal de moeite waard en ik zou het zo opnieuw doen!

In april… Werd het al snel duidelijk dat een blog combineren met een masterproef iets te optimistisch was. Daarom heb ik toen even een stap opzij gezet van mijn blog (met toen ocharme twee blogposts, haha) en al mijn energie in het afleggen van mijn masterproef gestoken. Gelukkig maar, want…

In juni… Behaalde ik mijn masterdiploma en kon ik mezelf vol trots architect noemen! Alweer een hoofdstuk afgesloten en deze keer klaar voor het echte leven. De jacht op een geschikt architectenbureau kon beginnen. Maar eerst… een welverdiende vakantie.

In juli… Nam ik het bloggen terug op en deze keer had ik de smaak goed te pakken. Dagelijks ging ik op zoek naar nieuwe wooninspiratie en blogideeën. Ook deed ik veel onderzoek naar het bloggen op zich, ik heb daar zoveel over bijgeleerd! Ook verdiepte ik me in social media en werd ik actief op facebook, instagram en pinterest.

In september… Waren er twee hoogtepunten. Het eerste hoogtepunt: Fleur is bij mij komen wonen! Haha, dit heeft niets met KyraVDesign te maken, maar ik wou al zo lang een hondje en het is zo’n schatje dat ik haar hier wel moést vermelden. Het tweede hoogtepunt: Ik had werk gevonden en ik kon mijn architectenstage starten bij Crepain Binst Architecture (CBA), hoera!

In oktober… Werd ik zelfstandig architect en werd ik lid van de Orde van Architecten. Sindsdien combineer ik mijn fulltime job bij CBA met mijn blog KyraVDesign. De ideale combinatie als je het mij vraagt! Bij CBA leer ik de kneepjes van het vak als architect en daarnaast kan ik dankzij KyraVDesign mijn eigen stempel drukken op interieurvormgeving. Horen jullie al waar ik naartoe wil?

En nu? De volgende stap!

Grootse plannen voor het komende jaar!

Vanaf januari… Wil ik naast het bloggen ook mijn diensten als interieurarchitect aanbieden op KyraVDesign. Daar droom ik nu al zo lang van! Tijd om actie te ondernemen!

Wat nu? 

Om alles op orde te krijgen, ga ik de komende weken van december niet meer bloggen. Er is immers nog heel wat werk aan de winkel! Allereerst zal er (naast het juridische werk) marktonderzoek worden gedaan om te bepalen wie mijn ideale klant is en welke interieurdiensten ik kan aanbieden. Op deze manier kunnen er ‘interieurpakketten’ worden samengesteld. Vervolgens krijgt KyraVDesign een nieuwe identiteit en wordt de vormgeving onder de loep genomen. Er zullen kleurenschema’s worden samengesteld, het logo zal herbekeken worden en de website krijgt een nieuw jasje. Daarna zal er een nieuwe social media strategie worden uitgestippeld zodat ik alle tijden actief kan zijn op facebook, instagram en pinterest (wat nu al een paar weken niet het geval is, foei!).

Om dit allemaal klaar te krijgen in de komende drie weken, werd er een strakke planning opgesteld. Ik krijg al stress als ik er nog maar aan denk (haha, dat belooft), maar we beginnen vol goede moed! Het zal in ieder geval allemaal heel spannend zijn en het zou me geruststellen als ik dit allemaal met jou kan delen.

Ik neem je graag mee in mijn nieuwe avontuur door je op de hoogte te houden via facebook, instagram en de wekelijkse nieuwsbrief. Zo krijg je een kijkje achter de schermen en kan je het proces mee volgen. Als het mag, zal ik ook af en toe jouw mening of raad vragen want ik vind het heel belangrijk dat ook jij achter het nieuwe KyraVDesign staat. En soms heb ik iemand nodig om de knopen door te hakken, we willen immers vooruit gaan!

Zo, laten we het hierbij houden, ik zit inmiddels al aan 900 woorden. Jeej, applausje voor jezelf als je het tot hier hebt volgehouden!

Misschien toch nog even in een notendop:

  • KyraVDesign krijgt een nieuwe identiteit.
  • Vanaf januari bied ik ook mijn diensten als interieurarchitect aan.
  • De komende weken van december worden er geen nieuwe blogposts gepubliceerd.
  • Je kan dit avontuur samen met mij beleven via social media en de nieuwsbrief.

PS: Dit is Fleur! Misschien wel de nieuwe mascotte van KyraVDesign? Wie stemt voor?