Originele kerstbomen in Scandinavische stijl

Binnen een maand is het kerstmis, voor mij de leukste en gezelligste periode van het jaar! Weet jij al hoe je jouw woonkamer gaat decoreren en onderdompelen in kerstsfeer? Ga je voor een traditionele kerstboom of mag het dit jaar net iets anders zijn? Ben je op zoek naar originele kerstbomen? Dan ben je op de juiste plek belandt!

Originele kerstbomen: Scandinavische stijl

In deze blogpost focus ik op Scandinavisch getinte kerstbomen. Omdat ik dit mooi vind en omdat dit perfect binnen mijn interieurstijl past. Een traditionele kerstboom is natuurlijk heel gezellig, maar ik vind dat een kerstboom in een Scandinavisch interieur iets soberder mag zijn zodat er eenvoud en harmonie kan worden gecreΓ«erd.

Originele kerstbomen: Alternatieven voor kerstbomen

Als jij volledig van de traditionele kerstboom wilt afstappen, dan heb je zeker nog voldoende alternatieven. Zo kan je de boom vervangen door takken, een kaal boompje, of een houten constructie. Heb je toch liever wat groen? Dan kan je decoreren met naaldentakken (is dit een woord?) in een vaas, op een kast of zelfs aan de muur. Een kerstkrans is natuurlijk ook een goede optie.

Originele kerstbomen: Less is more

Omdat je het evenwicht wilt bewaren in je Scandinavisch interieur, kan je beter niet overdadig gaan versieren. Hou het eenvoudig en zoek naar de juiste balans in je decoratie. Een lichtslinger en een aantal kerstballen of figuurtjes zijn al snel voldoende.

Originele kerstbomen: Manden en papieren zakken

Heb je al een kerstboom of kersttak gekozen, maar weet je nog niet waar je deze gaat in plaatsen? Dan vind je zeker inspiratie in de beelden hieronder. Wat we veel terugzien zijn bomen in manden of papieren zakken. Dit leunt mooi aan bij de lichte kleurtinten en houtpatronen die we dikwijls terugzien in een Scandinavisch interieur.

Originele kerstbomen: Inspiratiebeelden

originele kerstbomen in Scandinavische stijl

originele kerstbomen in Scandinavische stijl

originele kerstbomen in Scandinavische stijl

originele kerstbomen in Scandinavische stijl

originele kerstbomen in Scandinavische stijl

originele kerstbomen in Scandinavische stijl

originele kerstbomen in Scandinavische stijl

originele kerstbomen in Scandinavische stijl

originele kerstbomen in Scandinavische stijl

Wanneer begin jij met het β€˜kerstdecoreren’? Begin je er al aan of wacht je nog tot de Sint is langsgekomen?

Liefs,
Kyra

2 thoughts on “Originele kerstbomen in Scandinavische stijl

  1. Het is nog maar een maand tot Kerstmis, dus ik begin al volop te decoreren! πŸ˜€ De kerstmuziek speelt ook al! πŸ˜‰

Comments are closed.